Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om den ej fanns, jag ej fanns...

Kan man sälja sin själ för en årstid?
I sommaren helt ge sig hän
ibland blommor och trä´n
inte bry sig om gröna knän
eller ettriga flygfän!

Kan man gilla den så mycke
att för varje ängsstycke
man direkt får ett tycke
då det landar i hjärnan
som det vackraste smycke?

Man känner i kroppen
hur sommaren rusar och far
man vill ju, den länge ha kvar
ingen ju som den målar och drar
absolut den soligaste vän man har!

Hjärtat slår gott, blodet rusar och brusar
när sommaren en så dejligt berusar
ja så med själen den leker
och den tjusar...

Visst skulle man kunna tänka
sig, en bit av själen skänka
för att få se sommaren
varje år för oss blänka
var, om den inte kom
var, skulle vi oss
då bänka...











Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-07 03:11



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kan tänkas du skriver även för den, som måste ligga till sängs o kallas för vän, lilla du som knyte blivit, kanske kommit till världen som ved drivit, från ett hav att möjliga dagar, du som ligger till sängs kanske annan behagar...
2019-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt