Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet och du


Centralstimulerande sanning och anti-depressiv kärlek
öppnar upp själens flöde som är meningen med livet
Barnet som var du står och tittar på dig forskande och 
du ger all din ömhet när glädjens eld brinner stilla klart
Den fruktansvärda mardrömmen du var i har upplösts
Barnet trippar på tå busigt och springer i din öppna famn
Er lycka är fullkomlig och livet är en ljuvligt skön fest
Den här dagen har gett dig en chans att bli den du är
Ni skrattar tillsammans åt alla sjuka skämt och du 
minns din vidunderliga barndoms ondska och godhet
Du ser solklart vad det var som gjorde dig så sjuk och
alla grymma helvetiska år då du inte visste vem du var
Barnet smeker dig över huvudet och viskar de tre orden. 




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-03 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna