Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barmhärtigheten


Vilket är starkast - världens samlade ondska, eller världens samlade godhet?
Varje människa kan endast börja med sig själv - ska jag vara ond eller god?
Vilken sida väljer jag? Ska jag sträcka ut mitt hjärta till min syster och bror?
Vad ska styra dig, egot eller kärleken, likgiltigheten eller barmhärtigheten?
Jag hör och känner i min själ en ton, och mina ögon fylls av ett levande ljus.
Det finns människor som lever i en kramp - det är mörkt och kallt i deras liv.
Andra är som änglar fyllda med en självklar ömhets pondus och kreativitet.
Vilket är starkast - min ondska eller min godhet - vilken sida ska jag välja?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna
Läst 115 gånger
Publicerad 2019-09-07 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna