Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den vita fläcken


Du finns
och jag skriver små dikter till dig.
som blir naivare varje gång
du går
springer, faller, reser dig
och står
skrapar dina knän
för att rädda dina lår,
sagoslut som bara jag förstår

Därför vet du inte om att jag skriver
suddar, ändrar, rimmar och river
men du finns
och det är du som driver
pennan
blyet
rörelsen
ensamhetsförförelsen

Du finns
men du är inte alltid glad,
därför skriver jag och förvandlar dig
till en blomma, en stjälk, ett blad
eller något större,
en sjö, ett hav
eller björkens sav
som föll mot dina läppar men hamnade
på hakan,
du är dag och natt och
den vita fläcken
på mitt lakan




Fri vers av Bror
Läst 1711 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-06-29 00:54



Bookmark and Share


  Liina Johansson
oh, nu är jag här igen. Den är fortfarande fantastisk
2008-02-16

  Liina Johansson
Jag läser den om och om igen, dag efter dag och den tappar aldrig det som gör den så gripande. Obeskrivligt bra och starkt skrivet!
2008-02-12

  Tove Meyer VIP
är här och läser igen och detta är så vackert.....
2007-04-09

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Ja riktigt bra flyt! :) Gillar hur orden följer varandra så bra.
2007-01-16

  ordterroristen
Wow, det flyt du får i den här dikten är helt fenomenalt! Nästan så jag börjar skratta av beundran (knasigt men sant), så bra är det. Dessutom ett mycket bra innehåll, en lätt 5a på flytet i texten, totalt sett en 4 / 3+ (osäker) från mitt håll.
2006-10-25

    popoffer
David! Jag loggade in här från att ha varit försvunnen i snart ett halvår, (eller hur länge är det?) Och så finner jag denna vackra dikt av dig, precis vad jag behövde!

"Därför vet du inte om att jag skriver
suddar, ändrar, rimmar och river
men du finns
och det är du som driver
pennan
blyet
rörelsen
ensamhetsförförelsen"

peeerfekt! du prickar rätt igen!

Hur är det med dig annars då? Skriv gärna till mig. Jag finns här!
2006-10-03

  Tove Meyer VIP
med dina dikter är det så om du förstår
att du alltid lyckas röra om i mina sår

jag vet inte varför men dina ord är som klor
de svider så vackert
de finns kvar när du går.
2006-06-29

    n.
aaaaaaaaaaaah. psykunge! du är så jävla bra. för helvete! det här blir en favvis!
2006-06-29

  Jessica Ebbesson
Nu har jag läst igenom nästan alla dina texter, du imponerar med ditt sätt att skriva. Det är en njutning att få läsa dig, Tack!
2006-06-29

    ej medlem längre
Fint, Bror! som alltid
Alltid stämmningsfullt & alltid finstämmt
Nånting som påminner mig om Carl-Jonas Love Almquist
Och roligt med en ny dikt av dig!
2006-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Bror