Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om villkoret för att få en ros, är att göra sig av med en annan blomma jaget redan har. Ofta nog, människan håller hårt på det den redan har. Men samtidigt gärna 'pratar om' att vilja ha en ros.


Några tankar om jämlikheten, som en papperstiger.




Det skulle vara intressant att träffa och tala med en människa som såväl har principer och som samtidigt vågar stå för dem, visa sig uppföra sig just så och då 'kasta gamla beteenden över bord'. Alldeles särskilt om dessa principer handlar om jämlikhet. Som jag har ‘fått för mig’, kan en människa visserligen ha tankar om jämlikhet, men det stannar gärna vid just tankar. Det vill säga det är lättare att ‘vilja ha, vad andra kanske har eller tros ha’, än att själv vara villig att ge något ‘av sig själv’. Eftersom som ingår i ‘att erhålla något’ att först ‘ge upp’ en sorts ‘motstridighet’. Den gamla tesen om att 'både vilja ha kvar kakan och samtidigt äta den'. Vilket mera verkligheten är 'fullt av exempel på', oavsett kön på människan ifråga. En intressant sak i frågan, är när en människa säger sig vilja 'vara båda könen samtidigt', eller egentligen en 'egen' version av människa.
Själv vill jag gärna 'stå utanför och iaktta', emedan jag i mig själv inte vill bekänna mig till att vara någon sorts 'ist'. Att säga sig vilja tillhöra en ism, brukar betyda att som frivilligt 'måla in sig i ett hörn'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 186 gånger
Publicerad 2019-09-21 07:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP