Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att förklara 'mera verkligheten' för annan, blott den då är sedd på med något egna ögon.


Dagens förtänkta ord 2019 11 08



Rekapitulera.
-
Om ordet rekapitulera finns,
så borde det väl vara en sorts motsats till
'kapitulera'
och rekapitulera skulle i så fall
vara att 'inte ge upp'?

På teaterscenen, exempelvis,
skulle det kunna passera
alldeles som smärtfritt.

Bara att i ett rum
på mottagningen för klienter.
Den och de tycks ha en som just egen
eller i vilket fall annan
inställning till dessa ord.

Som en sorts 'egen metod' testas detta stundom,
som en sorts paus eller avlastare i samtalet.
Att tala om 'något helt annat'.
Då kan det mycket väl komma
en sådan där som 'personlig tolkning'.

Det är just det
oväntade som kan kännas som ett äventyr.
Där en själv föreslå'r något,
förvänta'r sig svaret,
och så få bli så där
som angenämt överraskad.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-15 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP