Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 34


Käre Gud, tack för att Du kommer till var och en som söker Dig i tystnad och avskildhet. Du kommer med en överraskande glädje och lossar bördor från hjärtat.
Vår tids media- TV- och skärmbrus gör våra hjärnor distraherade och överbelastade, och vi undrar varför vi sover så dåligt och vad ångesten beror på. Så Gud möt oss i tystnaden och stilla våra splittrade tankar så att vi får ta emot Din sanning och kärlek.  
Ge oss förmågan att ta makten över våra hjärnor och inte fylla på med meningslöst skit och skval. Väck vår slumrande kreativitet till att skapa ett meningsfullt liv och förlös vår förmåga till att ha en god dialog med varandra. Vår överkonsumtion och narkomani av prylar gör i själva verket våra liv torftigare, då vi ständigt riktar vårt fokus åt fel håll.
Gud, Du bor inom oss och Du längtar efter att få möta oss. Du vet vad det är vi behöver, så tala om det för oss. I Jesu Kristi namn - Amen.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-01 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna