Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vilket som skall vara 'mest värt', att tala, tiga, protestera och bara 'ta emot' eller 'agera'. Det är ständigt denna tvekan om vad som är 'mest' eller bäst, om något alls kan 'göra skillnad'. Somliga dagar är det vindstilla, andra faller regnet.


Något litet om möjliga tigandets estetik






Ibland känns det meningslöst
att 'säga någonting alls'.

Som om ingenting skulle kunna ändra på
'det som händer', som det redan hänt och
det då ju ändå är som förbi.

Åter ibland känns det viktigt att yttra sig
i en eller annan fråga, att säga ifrån
med de enkla medel som står en till buds.

Det är en balansgång mellan att tala, tiga
eller hitta vägar att gå. Vilka som är...
...framkomliga, trösterika eller törstande.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-04 01:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP