Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här hade jag tänkt skriva 'någonting djupt' och texten fanns även. Bara att jag tycks ha tappat bort den någonstans. Och det är ju inte första gången heller, ibland så sker de mest märkliga ting, även här inne, det vet väl även du?


Av det mer kvasifilosofiska slaget




Har en själv inte 'det och det' i sin historia bakåt i tiden, så får en väl hitta på och låtsas. Som att hitta på vad som kan ha hänt ens släktingar bakåt i tiden så då kan en ju låtsas att en har koll på vad människor gjort förr. Eftersom jag exempelvis skulle kunna ha släktingar bakåt i tiden, de ju kunde ha gjort 'litet av varje' som skulle kunna göra tillvaro nu för tiden 'litet spännande'. Som substitut för att en själv inte släktforskat 'för mycket', finns där olika teveprogram med inslag av geneaologi, eller hur det nu stavas och uttalas. Om en själv bara skulle ha 'grävt' en smula i sin egen historia kan den ju ha sett ut ungefär så där. Minus att de utvandrade till just västerut. Kanske kom de hit istället, vem vet. Ibland blir en själv just överraskad av 'saker och ting'. Exempelvis att tåget går kvart i istället för kvart över, och att lilla visaren, den för timme, skulle ha varit femton istället för fjorton. Eller att vinsten på spel skulle ha utfallit, blott en kommit ihåg att lämna in kupongen. Jag vet alltså inte om jag ens på sikt var släkt med morbror Svend i Norge, eller ens om han var morbror till Kristine, omkring 1687, eftersom Kurt-Sune kommer från norra Finland redan då omkring 1552, vid tiden för den lilla folkvandringen över ett näs i... ja du, en kan ju hitta eller hitta på och så 'fabulera fritt', där det som saknas vissa 'bitar' i tidens varp. En galen hästhandlare och en yxmördare var det nog minst av i alla fall.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-07 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP