Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två dikter om fåglar

Vid stranden

Lyfter
tung med ivriga vingar
upp upp
vill ejdern,
men strandskatan
min fågel
har sin iver i näbben,
samsas gör de på kobben
delar på blötdjuren
sommarkväll


Blåmesen

Morgonstudsande
energiboll
redan påklädd
hackar sig igenom mina sömnrester
stänker vasst
i öronen.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-06 10:55



Bookmark and Share


  majola VIP
Fint skrivet om fåglar, tycker jag.
2020-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Små glädjespridare.
Stora också, om vi kommer in på örnar och kondorer, som jag gillar.

2020-01-06

  charlotte VIP
Ja visst är fåglar underbara, mina absoluta favoritdjur,
2020-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist