Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygghetsnarkomanen


Trygghetsnarkomanen
i sin lilla trygga, förljugna
och bombsäkra kokong.
En svikare av högsta rang,
och hustrumisshandlare.
Jobbar som psykoterapeut.
Höjden av skenhelighet.
Det förflutna nafsar honom
i baken med vassa tänder.
Det är en mänsklig rättighet
att få leva i en trygg harmoni!
Gud, jag har faktiskt rätt
till min säkrade trygghet!
Det är ju i Sverige jag bor!
Trygghetsnarkomanen som
sitter på osäkrade bomber,
på sanningar som en dag
kommer att smälla av rakt
upp i ansiktet på honom.
Han kommer att vakna ur
sin långvariga djupsömn,
gravt chockad med ett
illvrål, när döden kommer
med ett hänsynslöst leende.
Nej, kan du vänta döden,
jag vill se på rapport först.
Han vet betydligt mycket
mer om vad som händer i
Sverige och världen än vad
han känner sig själv. 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 142 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-09 09:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är vår starkaste skribent i sverige.
2020-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna