Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
de flesta sägs aldrig ägt egenskapen och det är just där det börjar...


avig

smaka på ordet
missunnsam

låter inte fel i munnen
nästan,
behagligt, skönt och som
en ljum bris på kinden

förklaringen
är av dess motsats

den inuti,
som hatar
som inte vill
eller önskar

min framgång,
andras

den minner om
misslyckanden,
drömmar i kras,
löften som dog

utanför betydelsen
är den smakfull
ligger helt rätt i andningen,
ända tills den dag
den växer från frö
till full blom

den kan aldrig glädjas,
inte berömma,
klappa dig på axeln
önska dig lycka och välgång

den vill starta krig
hata dina steg
förkasta dina framgångar
och hälla ut din lekamen över grå asfalt

mosa sönder goda rykten,
hugga dolk i ryggen,
spotta på din själ

att kunna unna,
kräver två ärliga fötter
som står stadigt på
sin egen mark,
utan viljan att gradera,
frappera, radera

men smaka på ordet,
visst ligger det fint i munnen

sammetslent,
smekande och
naturligt




Prosa av Max Poisé
Läst 168 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-10 08:59



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
kanon!
motsägelsefullhetens som du bygger dikten på.. hur den låter smakar och dess betydelse som kramar musten ur liv.
2020-04-10

    Lena Staaf VIP
Spännande text! Att vara avundsjuk på andra kan vara en sporre, att ha något att sträva emot. Men om det övergår till missunnsamhet blir det ett gift som kväver och förstör.
2020-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Jag avundas ingen som har en bra dag
men önskar ibland att det vore jag.
2020-04-10

  Nina Nightwish VIP
Jo, lite avundsjuk kan jag nog vara när andras ord flyter som en gondol på vattnet. Men aldrig för den skull missunnsam. Det ligger inte för mig som person. Och det är jag glad för. Att kunna glädjas med andra :) Bra text
2020-04-10

  Cikoria Blå VIP
Jag är lite avundsjuk när någon är bra på att formulera sig...
Men aldrig missunnsam.
Det känns gott i hjärttrakten när någon gjort något bra
Missunnsamhet är en känsla jag inte vill känna och som jag inte vill att andra ska känna.
2020-04-10

  Öknens Ros VIP
Har vi inte alla nån gång känt missunnsamhetens svarta sida? Även om det känns fel inuti. Du beskriver den dock väl.
2020-04-10

  Boneyfrank VIP
Formidabelt uttryckt återigen.väl sammansatt. Du äger en speciell talang som imponerar. Keep it up!
2020-04-10

    ej medlem längre
Mycket sanning i dina ord. Missunsamhet är en tung börda för den som bär den..
2020-04-10

  kerstin skriver VIP
ja, vilken ulv i fårakläder :)
2020-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé