Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

elektion

höger, vänster
upp, ner
in, ut
valen hopar sig på hög

att välja rätt är historiens facit
och framtidens konsekvens

förbannade jävla vägkorsningar
satans alla dörrar
som leder till misär eller eufori
och tiden står bredvid och gapskrattar

valen definierar oss
sköljer över våra anleten
och spänner den tunna lina vi
balanserar på, med ett ständigt eko
som studsar mellan kala väggar

helvete om det blir fel
snaran hänger i bakgrunden
galjen flinar hoppfullt
det bottenlösa stupet hoppas
att du väljer att ta ett steg till

vi väljer, vi lär
blundar och håller för öronen

har du redan lärt dig rätt väg
och ändå ankommer till fel destination

då är det dags
att renovera huvudinnehållet




Prosa av Max Poisé
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-11 08:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snyggt..
2020-04-11

  alicja lappalainen VIP
det finns ett val från och ett val till
2020-04-11

  Öknens Ros VIP
Hur man än väljer har man ändan bak.
2020-04-11

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om de svåra vägvalen i livet, den stora tvekan och undran om man verkligen valt rätt. Och som om det inte var nog så ska vi välja tandkräm och elavtal också.
2020-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé