Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

delirium

hjärntvättad helt utan rengöringsmedel när
dina ögon borrade sig igenom bruset,
"det är enkelt" sa du medan ekvationen
som bildar mening av olycka lyste i dunklet

tagna av nylagd asfalt som bränner in i huden,
bruten av de nyanser som kan förinta skapelsen av oss
men slåss oförhindrad för dess överlevnad

vi har delat många diken ihop,
där vi fyrbent matade jorden med förbrukad mat

det lyser i tomma fönster
och minner om trasiga tankar
att diset inte går att filtrera bort
ens med fantiserade vyer

svällkroppar som jagar sitt sköte formar tankar
som sakta sjunker i dyn
formar små ljusglimtar bara för olyckans skull

vi vet att helvetet inte har någon dörr,

men vi fortsätter leta ändå




Prosa av Max Poisé VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-16 13:46



Bookmark and Share


  ULJO
Destruktiv stimulantia djävulens påfund. Vrider om likt en kniv och sitter där och plågar.
2020-04-17

    ej medlem längre
Den här texten känns rakt i magen, onekligen. Människans sårbarhet klätt i ditt fantastiska språk, hela anslaget. Starkt rakt igenom!
2020-04-16

    ej medlem längre
Vardagen för allt för många. En stark text..
2020-04-16

    Lena Staaf VIP
Stark och mörk dikt om olycka och fötvivlan.
2020-04-16

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Jag hittar inga egna ord, så jag instämmer med det som Elisabeth uttryckt.
2020-04-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande djup och styrka i din nakna text!
2020-04-16

  Cikoria Blå VIP
Får mig att ana hur det kan kännas.
Tacksam över att ha sluppit just sådana upplevelser i verkligheten...

2020-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om alkoholens påverkan, både psykiskt och fysiskt!
2020-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP