Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En poettrilogi 3:e akten


i poetens ord

flödet är i fall
fritt fall
bottenlöst, svävar fallet tyngdlöst
mot något,
någon

accelererar utan gravitation
forsar längs flykten av ovidkommande och utlösande

en fristad utan atmosfär
ett sylvasst lugn, finfördelar makten och girigheten
och skapar puls utan hjärtslag

orden kolliderar utan att fysiskt träffa varandra
och låter bruset mellan ett och och ett komma bli
det lilla tomrum som förmedlade alla bilder

det växer utan bevattning och frodas av de linser
som sprider betydelsen genom grader av dimensioner

ett ingenting blir allt
och ett allt betydelselöst

för oavsett kraften mellan raderna
bortom den faktiska innebörden
och förbi de ekande repetitionerna

så är det din bild och tanke som räknas
din känsla som ska hyllas
och din förmåga att låta känslor ta över
världsherraväldet

du är världens väktare av ord
en menings riddare av nöden

en poet




Prosa av Max Poisé VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-04-19 18:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Att som poet måla sina känslor med ord är lika viktigt som att läsaren läser och tolkar efter sina egna känslor och upplevelser, även om det inte betyder samma sak...men vi är ju olika som människor...jag gillar din dikt...
2020-05-02

  Max Poisé VIP
Får nog bli lite övertydligt öppen här!
Läser ni texten ordentligt så inser ni ganska snabbt att vi alla är poeter... inga undantagna inga uteslutande. Att skriva texten övertydligt blir inte riktigt lika intressant, men ni som gillar tolkningar och tyda metaforer kommer förstå mitt budskap.
2020-04-20

  ULJO
Vad är en riktig poet? Alla som behandlar ord med respekt är poeter.
2020-04-20

    Lena Staaf VIP
Mäktigt och poetiskt beskrivet hur poeten försöker fånga orden. Känslan är allt!
2020-04-20

  Ulf Carlsson VIP
Det verkar vara svårt att vara "en riktig poet"!
2020-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP