Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubriken tillskrivs enligt uppgift en känd svensk finansdynasti som varit aktuell i generationer i finanskretsar och skall utläsas hur - ja det är frågan.


Esse non videri

Vad jag fått lära mig betyder den ungefär , verka men inte synas. Tyvärr är inte mina kunskaper i det en gång så stolta språket latin inte stora att jag kan gå i god för denna översättnings riktighet. Att Wallenbergarna är en i högsta grad livaktig finansfamilj torde väl vara ställt utom allt tvivel.
Men den här texten ämnar sätta i fokus detta verka men inte synas. Åtminstone för mig har det blivit allt tydligare att här har en förändring skett i gemene mans uppfattningar och värderingar. Ytan har blivit allt viktigare. Sålunda vet jag att en kvinnlig partiledare slog ut en betydligt mer kunnig och insatt medtävlare med motiveringen att denne var inte tillräckligt tv-mässig. Nuförtiden gäller det mer än någonsin att gå hem i stugorna och vem kan på allvar ifrågasätta ett vackert kvinnligt ansikte. Kanske hennes avundsamma medtävlare av kvinnokön.
När moderaterna skulle ta över regeringsmakten gällde det verkligen att sätta en våg nos i asfalten och sniffa upp tidens trender och därav dra sina slutsatser och de blev enligt mig att ytan hade kommit att spela en större roll än tidigare. Detta eftersom ideologier inte hade varit på modet på väldigt länge. Så långt som partistrategerna fann det lönt att minnas. Men sedan kom ju coronaviruset och omkullkastade de flesta partistrategier åtminstone tillfälligt Men vem vet. Innan vi vet ordet av har kanske myndigheterna blåst faran över och allt återgår till det normala. sedan blir allt i stort sett bortglömt utom för de som haft oturen att ha en kär nära anhörig som strukit med. För detta är min dystra erfarenhet om vi inte är personligt berörda har vi väldigt lätt att glömma vår nästas lidanden.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-19 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP