Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

isotop

faller,
handlöst, hjälplöst
okontrollerat

försöker värja,
skydda mitt ansikte
trots att jag vet
att det saknar betydelse

livet passerar i revy,
födelse byter plats med död,
pulsslag blir diastoliska
och luften pumpas ut i artärer

fråntagen rätten till kontroll,
lämnar de två fotsulornas trygghet på marken

ett tomrum fyller blicken och tunnelseendet ser
på världen som om det vore den minsta av ting
känslan vandrar längs ryggraden och fyller tomrum
med saknad och längtan att veta vad som sker

faller,
handlöst, hjälplöst
okontrollerat

faller, faller

faller
för dig




Prosa av Max Poisé
Läst 215 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-04-20 20:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Svårt att värja sig för en sådan känsla...
2020-05-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Känslofylld dramatik i välskriven och spännande ton, där avslutet är superbt!
2020-04-21

  Solstrale VIP
Ja att överrumplas av en stark tilldragelse och falla kan få vem som helst att vackla för en svävande period! Mycket surrealistisk känsla här klädd och berättad med bravur!
2020-04-21

  Öknens Ros VIP
Dramatiskt, spännande. Slutet överraskar, ger anledning till funderingar, är det slut eller...?
2020-04-21

  Marita Ohlquist VIP
En bra text med ett fullständigt oanat avslut!
2020-04-21

    Lena Staaf VIP
Dramatisk dikt med ett fint slut!
2020-04-20

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Detta inger en svindlande känsla. Härlig text - som en överraskning de sista orden.
2020-04-20

    ej medlem längre
Dramatik i känslorna hav. Tack för detta..
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé