Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dystop

det vrider på sig,
näst motsols och flyttar,
känslan att ytan inte längre reflekterar
budskapet som skulle spridas

pekfingret flyger upp i luften,
irritationen lägger spruckna fundament
och frustration att inte veta leder tron
vidare mot obevisade beslut

en rundgång,
skapar enkelriktade tankar
som fryser fast intellektet i kokong

ingenting är så obehagligt som att sätta sig på piedestal
utan att förtjäna det, ändå sker det okontrollerat
och genom att rättfärdiga sin egen riktighet
mot något man egentligen aldrig förstod

komplexiteten är lika gyttjeformad som
kvicksandens förräderi
inget kommer någonsin inses,
om inte stegen vandras bakåt
och mot en början

där allt en gång startade




Prosa av Max Poisé VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-21 08:46



Bookmark and Share


  ULJO
Ibland kan livet kännas så. Gör om gör rätt.
2020-04-21

  Ulf Carlsson VIP
Rekommenderas som terapi för narcissister.
2020-04-21

  Solstrale VIP
Reflektion är viktig! Mycket insiktsfullt diktat!
2020-04-21

  Lottie Ålhed VIP
Dikt med självinsikt Fin!
2020-04-21

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Ibland behöver man gå tillbaka och tänka om.
2020-04-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text!
För att kunna välja den bästa vägen framåt, måste man ibland blicka tillbaka på vägarna man har gått
2020-04-21

    Lena Staaf VIP
En, fin, grunnande och rannsakande dikt. Hur uppnås kunskap? Genom att gräva och backa? Kanske, delvis. Bara man inte gräver ner sig. Öppna sinnena mot världen och andra!
2020-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP