Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Den tomma stolen

Fiskmåsen på väg bort
i stolen kan ansiktet vändas mot solen
de blågröna bergen
dubbleras i vattnet
underströmmar krusar ytan

varför är stolen tom
frågar sig någon
ägaren har lämnat platsen
en gång stod den inomhus
till vänster om fönstret
furuträ med blåvit dyna
soffan stod under fönstret mot åkern

jag kommer inte längre ihåg
när den köptes
den finns inte heller kvar
regnet och vinden
blev stolens överman
den överlevde inköparen

tankarna far omkring i
karantänen
än hit och än dit
en del minns jag
en del tror jag att jag minns
en del minns jag inte alls
saker som andra minns

bergen minns jag
och vattnet
och dig sittandes i stolen
med fågelbok, blombok eller tidning
undrar hur man en gång minns mig

utanför karantänen
finns viruset
jag vet inte vem som bär det
avstånd hålls av vissa
inte av alla

media fylls av
allehanda experter
råden många
rätt eller fel strategi
syndabockar behövs
när rädslan knackar på
på vem kan vi lita

en dag är pandemin ett minne

Jag ber om styrka
till de sjuka
till de som vårdar
till de som försöker hålla ut
till de som betraktar tomma stolar

© Eva Hedlund fd. Langrath

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 788 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-05-25 16:57



Bookmark and Share


  Susen VIP
Starkt berörande, just stolen blir bildskapande och förstärker texten
2021-05-27

  Monica Lindgren
Särskilt sista strofen är fin. Intressant dikt men försök koncentrera mera, håll fast vid en tanke. Ett "du" har suttit i den tomma stolen, som inte längre finns. Förgänglighetskänsla finns här. Synd, att du blandar in "soffan", det förvirrar bara. monica
2021-03-26

  Stanley Rydell
Uppmärksamt och betecknande om minnet och minnas genom saknad! En stol som medminnande.
2020-06-11

  Nils-Robert
En stol, minnen och tankar omkring. Fin text
2020-05-28

  Feliaxel VIP
Fint om saknad
2020-05-26

  Fale Bure VIP
Bra och berörande
2020-05-25

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om den tomma stolen som väcker minnen, jag har en, den är blå!
2020-05-25

  ULJO
En tom stol som skapar så mycket tankar. Så många minnen och så många obesvarade frågor. Fint tema att skriva om. En tom stol.
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP