Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När en väl har nycklarna, verktygen, omgivningen. Då är det mest lusten till att skapa eller uppleva som är en sådan där viktig pusselbit. De som inte tror sig sitta inne med den, söker den säkert någon annanstans än i sig själv.


Blygtennis (sagan om dig själv)




Blygtennisen är till sin särart sådan
att den inte kräver någon motståndare.
Den kan i och för sig ha en stundom.
Men det är mer som en sorts sparringpartner.
I själva verket spelar jaget mot sig själv.

Som för att bevisa något för sig själv.
Så nästa gång du möter någon,
en främling, en bekant,
en vän eller din älskade.
Vem möter du då?

Tillfredställelsens som altare?
En sparringpartner, så du kan stå ut
med att möta dig själv
och dina möjliga färdigheter,
tillkortakommanden.

Du spelar helt enkelt en sorts blygtennis
och du kan förlåta dig själv
för att du inte når upp till någon högre position
troligen för att den platsen
intas av självförtroende.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-14 23:30



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Intressant text! Är vi andra publiken, som i andra delar av tillvaron? Och finns det någon domare?
2020-06-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP