Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att söka förklara ett och annat, för som så ofta annars lätt oförstående människor. Ordet 'dealar' är ett utrikiskt ord med försök till böjningsform a la svenskens grammateak...


Dagens förklarade ord 2008 08 12





Båttur (Båt-tur)
-
den sortens lycka som håller sig så ifrån att kapsejsa.
Har du den bara med dig så är det litet som en sådan
'lucky charm' en del så gärna dealar med sig av i
'latinska' länder.
Som 'Sankt Christopher', då kan skydda en från
tänkta stormar på livets ocean.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 171 gånger
Publicerad 2020-06-23 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP