Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sport, troligen variant av sporde. Som i något äldre tider kan ha brukats så som till vardags. Kan även ha hörts talas som 'sp ort', där en viss tvekan kunnat få ordet att låta mera politikersagt. Med 'långt o-ljud', ungefär som en gammal motor.


Dagens förlorade ord 2020 07 04






Sport,
som i gamla tiders talan,
om att ställa en fråga,
det som senare
förväxlades så med frågesport...

Hilda var vid kvadet...
'Haver du sport en granne, Agda?'
Agda i sin tur kan ha yttrat.
'Nä, jag sporde en perfekt främling!'
Inte en sorts tävling där ännu.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 196 gånger
Publicerad 2020-07-04 07:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP