Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Min spegelbild och jag

 

Jag känner mig allt som oftast som någon annan
jag har så oerhört svårt att komma ihåg åttiosju
för jag försvann spårlöst någonstans på vägen
där på min krokiga väg mellan då och nu

När jag nu förvirrad ser mig själv där i spegeln
då ser jag en helt främmande och äldre man
ja och det var så väldigt väldigt längesen
som han där och jag kunde förstå varann

Så det ser ut som att jag får fortsätta att leta
efter mig själv någon helt annanstans
trots att jag på något sätt verkar så bekant
när jag försöker att fylla mina minnens vakans

För jag vet ju att en gång där för längesen
då var även jag faktiskt ganska så bra
så jag får fråga han som står där i spegeln
men hans svar verkar inte vara något att ha

Han stirrar bara glasartat och tomt tillbaka
ja han verkar vara så innerligt svår att förstå
för jag känner spontant och mycket tydligt
att det aldrig kommer att bli just vi två

Så jag får börja att leta nån annanstans 
för att kunna förstå vad som en gång gick fel
för en stor del av mitt liv har jag förlorat
där jag spelat ett tragiskt och lättsinnigt spel

Ja för jag känner mig oftast som någon annan
jag har så oerhört svårt att komma ihåg åttiosju
för jag försvann spårlöst någonstans på vägen
där på min så krokiga väg mellan då och nu

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-08-26 10:42



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
En skildring som berör på djupet.
Försvann spårlöst någonstans där på min krokiga väg mellan då och nu är rader som berör engagerar och väcker tankar kring allas våra livsbanor. Applåd.
2020-09-01

  Kajan VIP
Mycket att ta in i den här tillbakablickande betraktelsen. För mig blir den ett sökande efter frid; det svåra arbetet att finna acceptans för det som är så svårt att acceptera, och det är oerhört svårt. Stark dikt.
2020-08-31

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Livet och åren bygger ut och på oss. Det är lätt att klandra sig själv för det som varit. All klokskap och erfarenhet är oss givna med våra tidigare handlingar.
Om detta vittnar Din fina dikt!
2020-08-27

  Öknens Ros VIP
Ibland kan man bli främmande inför sig själv som person och tiden som bara försvann.
2020-08-26
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP