Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ingen i min familj har tänkt sig att dö, ens i sen ålder. De planerar inte begravning och det är ju ändå inte deras 'problem' om de väl skulle någonsin 'falla ifrån'. Likadant är det för mig. Jag har inte skrivit varken önskningar eller testamente.


Jag kanske inte överlever natten




Om jag inte skulle överleva natten,
när du ringer för att väcka mig
sådär som vanligt imorgon,

då kan du väl ta vara på din egen dag
och så bara vissla litet sorglöst på 'begravningen?'

Ett bra sätt är förstås att dö till sjöss,
då behövs ingen gravsten att gå till.

Ingen förstår ju ändå någon redan i livet,
så skulle jag höra någon om jag vore avliden?
Skulle jag ens veta om just du vore där?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-29 19:39



Bookmark and Share


  Boel Lindell
Tänk på att ditt liv är värdefullt. Det är en dyrbar gåva och just detta liv händer endast en gång. Så var rädd om livet. Var rädd om dig.
2021-09-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP