Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag har i och för sig sett mig i speglen stundom, men sällan om någonsin det slagit mig att andra ser på mig genom egna blickar, tro sig se någonting annat i sina upplevelser av mig, än de jag själv trott mig om att kunna se.


Egendomligt nog har jag aldrig kunnat...





...se på mig själv, som genom någon annans ögon,
som en så möjligt läcker och ätbar bakelse.
Hänförande som de lätt kan ta sig ut ståendes på
en hylla i ett konditori eller en konditors fönster.

Men ändå är det så jag förmodligen kunnat bli
betraktad under årens lopp. För om jag själv kunnat
se någon annan genom så färgade glasögon,
vem skulle kunna se på mig utan att känna?

Vad de nu kan härbärgera för slags känslor.
Även om 'tiden är' eller 'inte varit den rätta'
just där och då, skulle den ju kunnat vara det
förut eller kanske det ännu är i kommande?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2021-05-26 16:25



Bookmark and Share


    Steff...
Bestämde mig för att skriva att jag gilla detta så jag slipper skriva annat
du skriver så fint var i den sonen



2021-05-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP