Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLA DESSA BLOMDOFTER

Ack, du Hägg och Syren
när blomman på er gröna gren
luften fyller med stark essens
vill jag där få somna
ligga lat
å under ögats frans
låta drömmar komma.
Helt underbart!

Men även i doft
av Lilja och Konvalj
jag vaggas vill
lugnt och stilla
bort från livets leda splen
från ont och illa
med aromer tvättas ren.

Ja, bland ståndare och pistill
från Kaprifol och Jasmin
tåras min pupill
när jag bjudes in
yr och drucken
av blommans vin.

Ja, på alla dessa blomster
skall jag festa
när med sina konster
de mig fresta
då vill jag sjunga
en visa fin
både för gamla och unga
om alla dofter från Hägg till Jasmin.


Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-05 14:34



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Paradisets luktgård
2021-07-06

  Feliaxel VIP
Alla dessa vackra blommor
Vackra rader
2021-07-06

    Sefarge VIP
Gammel Tjuren Ferdinand
Har talat med sin nos!
;)
2021-07-05

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ja, de är så där di bli när di sitt å lukta på blommorna hele dagarna, som förbytta knappt igenkänneliga som om di befunno sig i en annan värld där alla dessa blomknarkare sitta i dvala.
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP