Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En sådan där novell till historia igen. Jag vill verkligen inte påskina att det som händer här har något som helst verklighetsunderlag. Jag känner verkligen ingen som heter Thomas. Han stavar sitt förnamn utan h.


Thomas är en sådan där människa som...





...jag personligen verkligen söker hålla mig
väl med, ta ansvar för, hålla med, kan tänka
mig att dela ett paket med, bara 'inte ta en kula för'.

Han har, bara som ett par talande exempel,
suttit under visningen av en film eller en
föreställning på teaterns scen.

Fallit i skratt, sömn, applåderat när ingen annan
skulle få för sig att göra det. En gång satt vi på en
läktare under en match i fotboll, då ena laget gjorde något.

Fick en utskällning, slog en straff utanför,
gjorde mål eller något annat uppmärksammat,
då Thomas, tätt följd av mig, applåderade saken.

Tyvärr satt vi bland AIK-are och görandet var
tydligen inte i deras favör. Varför vi inte bara fick
en del blickar på våra personer.

Som tur är var det en sådan där vänskapsmatch,
så de hade glömt tomater och ruttna ägg hemma.
Vilket påhejare verkar göra ibland.

Men jag har en och annan bekantskap och min
vänskap med den gossen är just av det mera slaget.
Vi umgås faktiskt inte ens längre.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 137 gånger
Publicerad 2021-09-11 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP