Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Novemberfrid

Själen står på knä
i novembernatten
stillsamma tankar
vid minnesvården
hösten sitt fotspår
under svart himmel
ljus i många lyktor
fint på kyrkogården

November i sin linda
frost täcker marken
granris som berör
stillheten som råder
vacker är skymningen
tankar hos de kära
stjärnljusen glimmar
mot frusen vattenåder

Själen står på knä
boken ligger öppen
frid över bortgångna
vid minnenas sten
dikterna får fokus
kring allhelgonatid
en tår i ögonvrån
i nattens ljuva sken

Novemberskuggor
kring trädens grenar
orgelmusik från håll
bär nattens vingar
ljuslågan som tänds
smeks av nattens vind
klockorna från tornet
så rofyllt klingar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 296 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-11-05 07:10



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En helg som betyder alltmer för alltfler, tack och lov(ande).
Och tack till dig för fin text som berör mig!
2021-11-07

  stormengudrun VIP
Så vackert och känslofyllt skaldat:-)
2021-11-07

  Anya VIP
Så vacker sammanfattning av helgen som är. blir berörd av dina ord. Träffande i bunden form.
2021-11-06

  lodjuret/seglare VIP
'En vääänlig grönsaks mjuk (ande) dräkt...
2021-11-06

  aol
Så fint stämningsfullt skaldat vännen så berörande
2021-11-06

    Lena Staaf VIP
Stämningsfull allhelgonadikt.
2021-11-05

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text vars innehåll gör mig lite blank i ögonen.
2021-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vacker dikt i de bortgångnas egen högtid, där ljus och saknad brinner.
2021-11-05

  Blomma-Stjärna VIP
många av dina dikter lär ut att varje årstid har sitt värde och sin skönhet - tack
2021-11-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
R undgång
U ti gravgång
M ed klarsång om
* liv som var en gång!
2021-11-05

  AiA Maria den fria

Fint berörande perspektiv med vackert foto därtill!

Tack!
2021-11-05

  Feliaxel VIP
Vackert
2021-11-05

  Öknens Ros VIP
En stilla stund att tänka på de som gått före.
2021-11-05

  Maria Sundelin VIP
Stämningsfull
2021-11-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO