Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Höstens sista slag

Vinden den har mojnat
i höstens sista natt
du sover där i soffan
och vinglaset är tomt

En matta fylld av färger
lyser där i mörkret
löv från trädets grenar
gnistrar under snön

Din cigarett har slocknat
bara röken finns kvar
när natten når sin dvala
gör stjärnorna entré

Rofyllt spelar träden
i höstens sista natt
toner sveper stilla
med snöflingors slag

Du vaknar där i soffan
ditt vinglas det fylls på
förföriska aromer
de sprider sig i rummet

En katt tar mjuka steg
på spången över bron
där nattugglan spejar
kring höstens sista natt

Till toner av en mästare
på vevgrammofonen
du förs till kärleksdans
när gryningen tar vid

Vinden den har mojnat
till vinterns första natt
du står i gryningsljuset
med snöbollar i handen

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-19 07:16



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin böljande text.
2021-11-20

  AndLou VIP
Oj så många slag man har kämpat i och förlorat, men det är ändå alltid det sista slaget som är det största!
2021-11-20

  Kungskobran VIP
Så fint om övergången höst vinter.
Vinden har mojnat
strömmen tog slut
men vi har ved i vårt hus
och levande ljus
2021-11-19

  AiA Maria den fria


Härligt
Befriande
Liv i flöde

Tack !
2021-11-19

    Lena Staaf VIP
Rytmiskt, vackert och stämningsfullt.
2021-11-19

  Blomma-Stjärna VIP
å, så vackert och aktuellt
mellan höstens sista natt
och vinterns första natt
2021-11-19

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlade ögonblicksbilder.
2021-11-19

  Solstrale VIP
Ett farvältag av börd!
2021-11-19

  Öknens Ros VIP
Fint om höst som övergår i vinter.
2021-11-19

  Feliaxel VIP
Bra beskrivning
2021-11-19

  Maria Sundelin VIP
Talande

2021-11-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO