Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månljus

Du måne på himlen
vad tänker du i kväll?
om stjärnorna bredvid
som lyser upp din päll

De tycker du är gåtfull
en Vintergatans kung
likt kärlekens apostel
är du för evigt ung

Du måne i din bana
vad tycker du om oss?
när vi på fest blir fulla
så börjar vi att slåss

Du blir full av glädje
i rymdens atmosfär
tolv gånger om året
men är ej till besvär

Du måne där i höjden
vill du ge mig ljus?
så jag kan finna vägen
på jordskorpans grus

I ljuset vill jag vandra
till din ton och sång
styrd av kärleksruset
vill jag följa din gång

Du måne, vackra måne
tag stjärnorna i hand
och spela din sonat
för oss i människoland

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 262 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-16 07:02



Bookmark and Share


  Susen VIP
Så mjukt och vackert formar du orden, till oss i människoland
2021-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
vacker sångarvänlig dikt - "Du måne, vackra måne
tag stjärnorna i hand och spela din sonat för oss i människoland"
2021-12-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Månen vår drabant
välbekant och cool
är alltid på plats
i ovan-seglats...
Och tycks ständigt
ha koll på oss...
Nu ska folk åka dit upp
förstås och med egna
ögon få se vad bara
han innan fått se...
Tack för måndikten!

2021-12-16

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar måndikt! Ja man undrar vad den "tänker och tycker om oss"...
2021-12-16

    Lena Staaf VIP
En härlig dikt om månen som verkar strängt spänna sina ögon i oss ofullständiga människovarelser.
2021-12-16

  Anya VIP
Så fin om månens kraft. Så fascinerande att månen inte lyser själv utan är en reflex från solen.
2021-12-16

  AiA Maria den fria

Fint!


Månen
som vägleder
visar oss cykler
stärker vattenelement
Strålande ljus stärker lyfter!

Tack!
2021-12-16

  Kungskobran VIP
Månen lyser på natten när det behövs
2021-12-16

  Solstrale VIP
Vackert och respektabla tankar om att acceptera vi leva i gruset, skådande månen, nykter eller onykter är månen full en gång i månan, existensiell pärla du bjuder!
2021-12-16

  Feliaxel VIP
Fint om den vackra månen
2021-12-16

  Öknens Ros VIP
Fin hyllning till månen!
2021-12-16

    Anna Ahlborg
Underbar! Vilken poet du är!
2021-12-16

  Maria Sundelin VIP
Månen är gåtfullt vacker
2021-12-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO