Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julafton i ensamhet

Där finns ingen julgran
som strålar av ljus
blott golvdrag som kyler
vid nattvindens sus

Där doftar ej något
från skinka och gröt
men tröjan så sliten
är smutsig och blöt

Saknas gör de klappar
med snöre och garnityr
men genom trasig ruta
små snöflingor som yr

Där finns ej gemenskap
i goda vänners lag
ångestropen haglar
bland sparkar och slag

Där finns inga stjärnor
som prydnad på bordet
där ensamhet råder
finns tårar kring ordet

Julglögg varm och god
i vackert blåsta glas
blott sprit i stora dunkar
ett liv som gått i kras

Där sjungs inga sånger
om tomtens vita land
och saknas gör beröring
från någon vänlig hand

En jul i ensamhet
nog många har det så
att ge sitt överflöd
kan ingen det förstå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-15 06:47



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ensamheten kan se ut på olika sätt, att hjälpa någon ut ur den en stund i juletid kan betyda mycket.
2021-12-16

    prima donna
Berörande skrivet
2021-12-15

  Susen VIP
Här fångar du en bister verklighet för många. Julens fasa
2021-12-15

  AiA Maria den fria

Viktigt
Berörande

Tack!

I ljuset en önskan

den största gåvan
som finns att få

är att dela med sig!

Tack!
2021-12-15

    Lena Staaf VIP
Fint och svidande beskrivet om den utslagnes ensamhet. Julen kan vara en hemsk högtid.
2021-12-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, om dessvärre, mångas bistra erfarenheter.
2021-12-15

  Öknens Ros VIP
Vid jul känns ensamheten som mest.
2021-12-15

  Solstrale VIP
En sotsvart dramatik med sorg i hjärtat för alla dem i nöd du väcker! Solidaritetens och Kärlekens ljus må brinna i juletid för alla dessa!
2021-12-15

  Kungskobran VIP
Dystert för många, ensamheten känns extra tung vid Jul men ensamheten år efter år är ännu värre
2021-12-15

  Maria Sundelin VIP
Den mörka julen
2021-12-15

  Feliaxel VIP
En jul för många tyvärr
2021-12-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO