Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fikonspråket är inte alls utdöende trots envisa försök att påvisa detta. Se bara några inslag av nyheter eller föredrag, så kommer även Folke Johansson att kunna se utan rädsla för ögonlinsers provokation på utsikter till måndag


Bland C-der träden växer få fikon





Precis lika 'konsekvent som din text skvallrar om här,
beter sig människor, som om julen fortfarande var aktuell,
fortsätter de att göra vad de kan
för att pynta sina balkonger med ljushower
och hindra epileptiker från
att ens lämna sin egen bostad.

Men varför 'ta hänsyn'? Det är ju mycket mer spännande
med kaos i tillvaron. Då 'händer det ju' åtminstone något.
Inte alla äter vändstekta ägg,
de skulle hellre se fristående höns kläcka idéer
än att kycklingar blir grillade
av mera ingående förhörsmetoder.

Hittills har det visat sig genom experiment, att just djur
brukar kunna motstå förhör 'eggstra länge'... Hundar kan
övertala matte om hur det
ligger till med den saken, katter har visat sig
kunna vara 'än mer obstinata'
och vägra äta surströmming

då den dagen kommer......alla har de var och en
av just sin typ av varelser och årsmodell visat just
som prov på... ...en sak i just
den stilen kan åtminstone. Sandra och Åke ha visat sig
ha prov påsom envetna upplevelser
av detta. Fråga dem bara, gör det nu!


(Kvasifilosofiska rummet är avlyssnat)




(Texten har legat och vilat sig
i utkast sedan 2022 01 25)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-06-20 09:11



Bookmark and Share


  OBlakho
*rosemoji
2023-06-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP