Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om du inte kommer på det då du tänker, kanske det kommer till dig när du skapar? En person för någon tid sedan sade sig vilja utrota ondskan och dumheten på jorden, genom att döda alla som inte hade samma sorts åsikter som han själv.


Den ovanliga dagen var en vanlig dag





Ibland då Lida är ute och tar en promenad längs
Drottninggatan i staden,
kommer hon på sig själv med att vilja busa.
Bara litet som en sorts oskyldigt nöje.

Bara att det finns tusen olika bus som en kan ta sig
för och vilka är det som
någon 'drabbad' kommer att kunna
skratta för sig själv åt och inte

bara falla ut i haranger med helt andra uttryck plötsligt?
Många 'tricks' har redan
provats med de mesta skilda resultat.
Att gå fram till en kändis som

känner sig igenkänd och kanske besvärad och fråga om
vägen till, samtidigt ge sken av
att 'vara i staden på besök' (från Borås,
en annan planet, en annan

dimension eller kanske rent av Solna) och i kändisen
bara se en helt vanlig dödlig
som ju vem som helst? Till och med
det är redan utprovat några

gånger. Kanske att hon skulle köpa ett dussin rosor och
dela ut litet sådär på måfå till de
vilka besökt Grand (Hotellet, inte biografen)
och sedan ställa sig och se

på vattnet, båtarna, folklivet och 'ta sig i brasan'? But then
filled up with bad feelings about
something wich was bubbling inside
and then cry thick tear drops.





Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2023-07-21 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP