Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myror

 

 

 

 

Myrlejonsländan

tålmodig och rovlysten

väntar  på sitt byte

Offren utan skuld faller

i gudarnas skratt och spe

 

 

 

(C) Beatriz Quevedo de Hansen




Bunden vers (Tanka) av Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2022-03-07 09:43



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Drama och tragik utspelas här. Flera bottnar. Snyggt!
2024-01-09

  Peter G VIP
Kanske är jag mycket obildad, men jag hade aldrig hört talas om om myrlejonsländan, så nu fick jag lära mig nåt nytt!
Tycker det finns många tolkningsmöjligheter här; en text att applicera i en grym verklighet! Bra!
2022-03-17

  Bo Lövhalka
Mycket väl framfört

2022-03-13

  Niliboy
Ja, man undrar var gudarna är i dessa tider!
2022-03-10

  ULJO
En liknelse i tiden
2022-03-08

  Gunnel Eriksson VIP
Naturen är grym,
inte minst människan.
2022-03-08

    Elisabeth Nilsson VIP
En alldeles lysande dramatisk och talade tanka!
2022-03-08

  Anya VIP
Tänker på Tove Jansson när du skriver om myrlejon. Jag har nog aldrig sett en. Måste googla.
2022-03-07

  Larz Gustafsson VIP
Med myrlejon är det så att de, liksom vanliga lejon, måste äta.
Kan vi klandra dem?
2022-03-07

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text från djurens värld som även passar i andra sammanhang.
2022-03-07

  Sparvögat VIP
Dramatiska ord som belyser offren utan skuld…
2022-03-07

  Larz Gustafsson VIP
Fantastiskt djur.
Minns hur jag som barn observerade - och matade - dem.

Ormiga?
2022-03-07

  Kajan VIP
En text med stark inneboende dramatik, effektfull i det knappa uttrycket.
2022-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Beatriz Quevedo de Hansen
Beatriz Quevedo de Hansen VIP

Senast publicerade
Martallen
Myror
* Se alla