Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måste man garanterat vara ett psykfall?

Måste man vara ett
psykfall för att man
är öppen, vänlig och
snäll och börjar prata
med en främling på
bussen eller på stan?

Räknas man som ett
UFO för att man råkar
komma från 60- och
70-talen då tidsandan
och mentaliteten var
helt annorlunda jämfört
med hur det är nu för
tiden?

I Indien så pratar alla med
alla hela tiden.
I Sverige är det tillknäppt
och tyst och folk hälsar
inte på varandra.
Måste man garanterat
vara ett drogpåverkat
psykfall bara för att man
dansar fram på trottoarerna
för man är så himla lycklig
över att finnas till och för
att solen skiner så härligt?

Får man leva fullt ut i det
här landet eller måste man
underdånigt rätta in sig i
de oskrivna lagarna och
sammanbitet sköta sig
själv och skita i andra?
När går flyget från Arlanda
så att man kan åka hem dit
där man hör hemma?




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-16 22:07



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Äntligen en meningsfrände! Tack för din text. Jag som trodde det var något fel på mig och jag är född -61 och fostrades efter förra seklets ideologi. Exempelvis så fick vi lära oss i första årskurs, att vackert stanna till och hälsa på äldre människor. Jag kommer ihåg hur min bror blev arg på mig och sade ifrån; att jag måste komma ihåg att niga och säga goddag till äldre. Jag kämpade med min låga ton i min röst och hävdade att jag allt hade sagt goddag.

Idag tycks barnen fostras till att käfta emot allt och alla - men det värsta är de som är i min ålder och som anser att det är jag som ska anpassa mig.
2022-03-17

  MariaEvighet
Sverige är för alltid förändrat. Det som var är ett minne blott- tyvärr. /Maria född -56
2022-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna