Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

65 år i juni

Sextiofem år i juni
är början på det nya
slitet på fabriken
är äntligen över
nu väntas pensionen
och långa sovmornar
frihet och ledighet
är vad jag behöver

Sextiofem år i juni
och lönen från staten
nu är jag förberedd
för livets nästa steg
jag skickar in pappren
ansöker om pension
nu känner jag mig redo
jag vill inte vara feg

Sextiofem år i juni
och livet kan ta fart
nu blir det långa resor
hängmattan får vänta
renovering av huset
sådant jag inte hunnit
skriva om mina lån
till en lite lägre ränta

Sextiofem år i juni
jag känner mig ung
är ute och motionerar
det vill jag ge mer tid
behöver ingen klocka
jag gör det jag vill
pussas med frugan
och ger kärleken frid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 359 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-05-22 19:38



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Låter underbart fantastiskt! Hoppas du får uppfyllan med fröjdefullt gensvar!
2023-06-22

  ResenärGenomLivet
Önskar dig underbara dagar i frihet...gott att kunna göra vad man vill och när man vill...trevlig text...
2023-05-30

  Katinka VIP
Vad fint. Nu får du göra som du vill. Grattis!
2023-05-26

  anits VIP
Så fint och hoppfullt skrivet, lycka till med framtidens möjligheter.
2023-05-25

  anits VIP

2023-05-25

  Eva Langrath VIP
Fin hoppfull dikt.
2023-05-23

  Maria Sundelin VIP
Lycka till med pensionen

2023-05-23

  Kungskobran VIP
Nu är slitet slut
endast döden står på lut
men det är många år kvar
med sköna underbara dar
2023-05-23

    Ohemulen VIP
Välkommen i klubben :-) Väl skriftat!
2023-05-22

  Blomma-Stjärna VIP
så fint så...
2023-05-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO