Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara vi två

Ljuset har slocknat
från gatans iver
månens skimmer
är vad som är kvar
ditt mörka hårsvall
gör mig betagen
det smeker kudden
och doftar sommar

Ljudet från gatan
hörs inte längre
du sover så behagligt
bara rosorna doftar
på andra sidan midnatt
lever dina drömmar
du bär dem i handen
och låter hjärtat följa

Solen kastar strålar
in genom gardinerna
våra hjärtan vibrerar
jag plockar rosenblad
på din sida av sängen
jag är din väktare
när morgonen tänds
finns bara du och jag

Vinden slår långsamt
vid frukostbordet
jag kan inte andas
bortom din närvaro
vi vill känna närhet
det måste vara så
när du lämna bordet
är tiden smärtsam

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 405 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-07 22:18



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Finstämd dikt.
2023-10-26

  Maria Sundelin VIP
Väldigt finstämd
2023-10-09

  Blomma-Stjärna VIP
Välkommen tillbaka du, vid det här laget, så länge saknad poetvän - tack för fin-fin kärleksdikt!
2023-10-08

  Kungskobran VIP
Välkommen tillbaka, du har varit saknad och tack för den underbara kärleksdikten
2023-10-08

  lodjuret/seglare VIP
Ah, en penna har åter vänt blad för att treva sig fram i livets möjlighet.
2023-10-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO