Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken

Hopkrupen, naken, utlämnad
Ansiktet döljs i armens veck
Skötet i skydd av korslagda ben

Genom väggar, golv och tak
Långsam, tung och smärtsam
Gråt

Från djupet av din sorg stiger den
Saknaden - över det som inte var menat att bli
Naken skakar din kropp - över det som blev

Nattens kyla kryper över din kropp
Huden hungrar efter värme och skydd
Du orkar inte skrika
Vet inte - varför!
Förstår inte - varför!
Vem ska ge dig skydd mot den smärta livet just gav dig?

Nyss så stark! nu så svag!
Naken och skör
Utlämnad och avklädd all din tillit, närhet och tröst

Slagen till marken av livets märkliga gång
Den du gav ditt allt
Gav tillbaks med öppen hand
Det gör så ont när kärleken studsar tillbaks

Naken och med benen i kors som skydd




Fri vers (Fri form) av Vilhelm
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-09 19:19



Bookmark and Share


  miramin VIP
Oj så stark!
Som ett slag i magen,..
wow bra skrivet
2022-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Vilhelm
Vilhelm