Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är intressant att kunna vara bekant med en mängd olika människor. Men att påstå att dessa för dens skull 'alltid' skall kunna vara lediga för ens egen skull, det är nog att överdriva en smula. Jörgen menar att den som inte ens litar helt på


En av de mer intressanta...





...saker med att vara polis, anser Jörgen, som visserligen befinner sig någonstans mitt på karriärstegen, är att som brottslig person kunna befinna sig högst upp eller i alla fall höra till 'toppskiktet'.
Är att det inte stort skiljer sig från att vara en någon som helst i samhället.
En själv har hyggligt 'fria händer', till att få i stort sett vad som helst, möjligt att hända.
Det lyder förstås under vissa regler och omständigheter.
Exempelvis att det som ofta är en möjlig sak i teorin, inte alltid visar sig vara som helt nöjaktigt genomförbart i mera verkligheten.
Det finns förstås otaliga exempel på detta.
Det är bara att ta för sig av utbudet av 'nog så fina planer' och hur de sedan försökts sättas i verket.
Det som brukar lyckas är en sorts 'vardagsmat' och skrivs och berättas kanske inte så mycket om.
Men väl misslyckanden, om det var meningen att de inte skulle gå åt pipan förstås.
Det en smula retfulla kan vara att 'inte vara helt insatt i fallet'.
Som att se eller läsa en detektivhistoria.
Författaren tror sig veta och förmodligen även den som i historien har att utreda något, kan även den dela hemligheten.
Medan en vanlig dödlig upplevare, ofta nog ser sig själv som uppleva mera 'smoke and mirrors' än själva lösningen, som helst skall komma att förbluffande vara.



(Texten har legat i utkast sedan 2022 03 14)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-06-16 12:29



Bookmark and Share


    Ett utkast
Lös fler mord utan underlåtenhet, är mitt tips.
2023-06-16

    Ett utkast
Det finns säkert både strukturerade och ostrukturerade poliser, men har de inte haft otur med sina polischefer:
en alkoholist
en hallick
en sjävmördare

Snart har de väl en spanjor med spanska svängar på plats. Ett vanligt fenomen hos desperata, antar jag.

Är det inte att begå ett kollektivt självmord med sådana polischefer.Inte konstigt att vårt land har blivit så misslyckat.
2023-06-16

    Ett utkast
Det finns säkert både strukturetade och ostrukturerade poliset, men har de onte haft otur med sina polischefer:
en alkoholist
en hallick
en sjävmördare

Snart har de väl en spanjor med spanska svängar på plats. Ett vanligt fenomen hos desperata, antar jag.

Är det inte att begå ett kollektivt sjäövmord med sådana polischefer.Inte konstigt att vått land har blivit så misslyckat.

2023-06-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP