Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att söka förklara en verklighet du troligen inte alls vill kännas vid, kan den åtminstone i en smula flackt land, kännas just vid och märkligt nog ändå väntad och bekant på något vis...


Dagens förklarade ord 2023 01 02




Surrogatkick,
är en sådan där tänkt spark i utförsbacken.
Mer tänkt en fysiskt utförd, tänkt väl gång och lycka,
än kunnad lovad i mera verkligheten.
-
Surr-o-gat-kick,
är en tänkt spark där bak.
För att du visserligen gått in i fina affären och provat
ut hela sortimentet. Innan du tagit vägen ut
och
halkat in på något andrahandsbutik och köpt
'lättare begagnat,
men ej helt som (s)nedgånget.
-
Surr o gatkick
kan mycket väl vara att gå förbi sin egen trädgårdsstump
och höra hur det ljudas i en luft nära dig.
Flygfä efter flygfä 'planerar' att ta itu med dagens arbete
och förena nytta med nöje.
Alltså käka ett skrovmål och samtidigt 'ladda batterierna'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-06-28 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP