Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att jublande födas på nytt i månaden maj

Jag tapetserar golv,
väggar och tak med en
läckert beige heltäckningsmatta.
Grannarna står och stirrar in
genom fönstren, äter glass och skrattar.
Samhället och jag är ej på samma våglängd
och det har vi aldrig varit och jag bjuder
upp mig själv till en härlig tango.
För att bli mig själv var jag tvungen att ge upp allting och stänga hela mänskligheten ute.
Att gå naken i regnet i skogen
och höra näktergalen sjunga.
Att jublande födas på nytt i månaden maj.




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 48 gånger
Publicerad 2023-02-11 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna