Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste om 23 döda oligarker på kort tid i Aftonbladet 8 januari


Ryskt dödssyndrom

 

 

Man undrar över plötslig rysk död

inte har de druckit för mycket mjöd

Ryska rika Kreml-oligarker dör

när de öppnar sin balkongdörr

 

Har de fått i sig för mycke ängla-damm 

hoppar de för att de hör ett flyg-alarm

Har deras vilja att fly kriget

blivit för stor för egna sinnet och riket

 

Har de blivit ett problem i det ryska navet

ingen som vet

Men tjugotre döda

måste vara räv-föda

 

För du tror väl inte på slumpen

gånger 23 om snälla motorcykelklubben

Trodde inte det

så glöm slumpen som sanningens diet

 

Allt detta får mig att tänka på vapenaffärer och Palme

som så många, tyckte var maktgalen

Men lyssna på den svart-indiska-svenska kråksången

många dog i samband med Bofors-rättegången

 

Följ pengarna säger ofta polisen

men här syntes det inte i mördar-analysen

I stället jagade de en alkoholist

i stället för att prata med en biografmaskinist

 

Han skulle kunna berätta

och ur filmarkivet framleta

Filmen ”Lord of war”

att titta på och använda som mördar-håv




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-17 11:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP