Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellanchefsland

Du som är en vandrande Münchausen
Sanningen är din och ingen annans
Dina härskartekniker bär gycklarkläder
Dansar bland slottets gobelänger
Hela ditt liv är på spec
Det är priset du betalar och kränger

Du står i skuggan
Mellanchefsland
När ska du ta yxan
Och hugga av din hand
För den tid du stal från mig
Så brutalt och överdrivet, kanske du tänker
Men du gillar ju medeltida bestraffning och ränker

Hierarkin - den skänker
En Big Mac på silverfat
Sån är makten – åh du är så kavat
Ett raffinaderi i ditt kalla hjärta
Som sprutar ruttet portionssnus idag
Och falska rubriker du runkat fram
I sköna killars lag

Vem kommer bli din begravning nu?
Vem kommer dansa på din grav?
Tack för det du lärde mig
Förlåt för det jag aldrig sa
Jag är besegrad men slickade aldrig mina sår
Kallbranden spred sig och nu är jag en miljon år
Längre bort ändå
Därav är denna sista sändning ihålig
Hoppas du har det dåligt
Ta inte hand om dig




Fri vers av Robin V
Läst 117 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-02-21 17:50



Bookmark and Share


  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Har skrivit några rader på mellanchef-tema, jag också... https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2441360

2023-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V