Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten består förstås av idel lögner. Staden Kramfors är belägen utanför Stavanger i Norge och kusiner är släktingar som en människa visserligen skänker en tanke ibland, men mest figurerar i ens liv som 'släktingar från landet'.


Och ljuger gör jag aldrig heller




Det växer inga träd i huvudstaden.
Där växer hus, skägg, håret och 'tuppkammen'.
Det finns inga palmer i Harm Beach.
Där finns träd mest bara på bild.

I Kramfors, som platsen kallar sig stad,
fast det inte är större än Skärholmen.
Även där finns det träd, människor,
hus och butiker. I Kramfors, alltså.

Bredvid buusshållplatsen stod det en gång
en kiorre som sålde en del saker som ofta
går att få tag i för turisten som bara hörs
klaga. Det är så en vet. Det du tror du vet.

För infödingar är stolta över platsen de bor på
och skulle väl aldrig kunna tänka sig mycket
annat. Annat är det på kontinenten, där är en
invånare såväl stolt som 'det kunde vara mera'.



(Om Bilden. Om jag behöver en nyckel,
och vilken nyckel som helst duger inte heller,
för att kunna få verkan
när jag trycker på nödstopp...)










o




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-04-15 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP