Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag undrar om vattnet klappar båtarna

De fann en grotta med uråldrigt vatten
inte av den typ vi duschar i
som vi delar med varandra
och som försvunnit
när gummisnoddar spricker

det var ett oskuldsvatten fångat i tiden
med förlorade ingredienser i sin famn
kanske rymde lite upp till molnen
innan de hann fånga det i flaskor
som Aladdins ande

jordens blod
blodets blod

himlens tårar
tårarnas tårar

jag undrar vad vattnet minns

jag undrar om det bryr sig
och ibland är argt eller glatt
när vind och temperatur trissar upp det
så att det måste bli döden för en stund
istället för livgivare

jag undrar om vattnet klappar båtarna
och kramar fiskarna
och spottar på bilarna
och gråter på kyrkogårdarna

jag undrar om vårt havsvatten
saknade vattnet i grottan
eller om det visste hela tiden vart det var

jag undrar om det lever
om det lyssnar

jag undrar om det vet allt
eller ingenting alls






Prosa av Månfare VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-08 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP