Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland bergsuppflugna



Spirorna på krönen kröner
toppar med sin gloria,
bergsuppflugnas morgonböner
höljer en historia,
men som sky mot skymning går
ensam nedan berg jag står.
Sökte jag i solens mitt
blott en höjd, att falla fritt.

Morgonböners bödlar hoar
genom täta grenar,
repupphöjda stenhängbroar
stup med stup förenar,
tänk att nedsänkt, tankefri,
falla till en dröm förbi.

Bergsuppflugen är min duva,
stupsänkt mina böner,
upphöjt syntes örnar ruva
på utvalda söner,
födda bortom bergets kam
väller vita fåglar fram.
Utmärglad, i färg apart
lyfter lärkvingen mot svart.

















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-17 20:39



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Mycket vackert. Sista stycket berör mig.
2023-04-18
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP