Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gester, repliker, tankar, uppfinningar. Det mesta är varianter eller liknelser, sätt att 'göra samma sak, som gjorts redan förut'. Någon 'var först' sedan kom kopior, varianter, stölder av handlingar, prylar, idéer. Någon har sett soluppgången.


Flera fåniga funderingar







Någon säger en sådan där upprepning som
'A man's got to do, what a man's got to do'.
Som om det var något nytt över det.

Många 'repliker' uttänktes redan på den där
gamla goda tiden. Det vill säga av någon för
flera tusen år sedan.

Eller kanske först på 1600-talet. Någon 'vet'
eller 'tror sig veta'. Bara att det nog inte bara
är sagt och tänkt

de senaste 120 åren, det vill säga 'under fotots
och filmens era'. Bara för att ta ett exempel på
'god tro'.

Du vet den där ofta använde tanken och repliken
'Det som inte dödar dig, gör dig starkare'.
Vilket är ett uttalande

som har en del år på nacken. Flera hundra år faktiskt.
Att en kvinna behöver vara 'dubbelt så smart', är en
tanke som låter bra.

Bara att det inte är sant, annat än ibland. Det är väl
ungefär som att påstå att det behövs rikedom bara
för att komma 'framåt'.

Det kan stämma på en del vis. Det är ju mera enkelt
att muta sig före i kön om en bara har pengar. Men
mutor kan ju lika gärna

vara 'tjänster och gentjänster'. Det kan ju även vara
utpressning, vilket bara fungerar om den som blir
pressad, går med på saken.

Med utpressning går det väl alltid att få 'sin vilja fram'?
Det går bara ibland, om en vet vem som pressar går det
att ibland 'bearbeta' problemet.

Inte ens ett 'slut' behöver alltid 'vara ett slut'. Fast att
dö medan göraren gör något, därför inte är färdig med
att göra, är förstås ett problem.

Det finns inget synbart slut på en strid, om någon annan
'plockar upp handsken' och fortsätter att verka som en
sorts spökskrivare skriver historien.

Universum sägs inte ha ett slut, men ett 'slut', sägs
varje himlakropp ha. Så även en sorts mänskligt
liv, om än inte händelser i sig.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-06-13 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP