Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det var länge sedan som jag läste en bok som heter 'Slottet', i svensk översättning. Men jag har såväl boken '1984' såväl som 'Moment 22' i flera exemplar utgivna helt olika år och årtionden. Men bobsleigh har jag aldrig provat på.


Jag ville anmäla en människa försvunnen





Jag ville anmäla en människa försvunnen,
så jag skrev ett brev till ord-ningsmakten.
För jag ville vara en smula före min tid.
I brevet stod det att jag en viss tid och en

viss dag kommer en människa att anmäla
mig försvunnen och när jag söks via de som
vanliga kanalerna, familj, vänner, sjukhus,
detektiven allmänheten samt till slut även

internet, så kommer polisen till korta där.
Det kommer att verka som om jag aldrig
kommer att ha existerat. Trots att jag har
varit både här som där, bara att fast många

människor visst haft mig 'på kartan' och i
minnet, så kommer alla dessa som genast
glömma mig som fullständigt en viss tid
och en viss dag i verklighet. Jag kommer

att bli en sådan där 'icke-människa' och
jag vill åtminstone ha det här brevet i er
ägo redan nu, som en 'påminnelse' om
vad som kommer att hända. Du som läser

detta just i nuet, kommer att just denna
dag vid just denna tidpunkt, se hur brevet
sakta men säkert börjas upplösas i ett intet.
Brevet börjar upplösas och bli osynligt för

edra ögonen, och när det inte existerar längre,
samtidigt raderas ur ert eget och alla andras
möjliga minne'n. Ni kommer att kunna ana
att det är något ni borde nog komma ihåg,

bara att ni inte kan dra er till minnes vad. Ni
kommer att försöka berätta om den här just
märkliga händelsen, men andra kommer att
se på er med skeptisk min, fundersamt nog.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2023-06-26 19:55



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Vad hände egentligen?
2023-06-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP