Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Låt mig få försöka', när någon annan verkar ha som svårt att riktigt klara uppgiften. Kli maten som en annan ser som nödvändigt färdproviant. Ungefär som sadelmörat kött eller torkad frukt duger gott.


Dagens förklarade ord 2023 07 01






Klimaten, den sorts
säd som
kan kallas för

kli. Men här
handlar det förstås
om en som

retande känsla efter
att ha som
utslag i huden.

Där och då
det kan kli.
Du har väl

sett en varelse
som kli sig,
även om någon

vill ha själva
rörelsen till att
som klia sig.

Det kliar så
i fingrarna att
få 'göra' det

där som någon
verkar ha svårt
'få till riktigt'.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2023-07-03 17:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP