Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När dör vi?


Opus 8733

 

 

Tredje dagen på semestern, 2002, 4:e juli. Vi hade precis anlänt från Stockholm till hotellet i Bordighera på Italienska rivieran med tjejens Ford Focus och precis checkat in på hotellet när telefonen ringer. Lillebror meddelar kort och koncist, ”farsan har kolat”. Han blev 77 år, en överraskning i sig med tanke på att han var en periodare. Alkohol och tabletter. Han hittades i köket i huset där han hyrde en lägenhet, skolan som hans morfar en gång var med och byggde, i pyjamas, frukosten stod på bordet, hjärtat sa de.

Amerikas nationaldag, typiskt honom att välja det som sin dödsdag.

Vi väljer vad vi vill minnas. Hans eftermäle beror på vem som berättar om hans leverne.

Idag, 21 år senare spökar hans minne. Vem kunde tro det.




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-07-04 00:23



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det finns en film som på svenska fått namnet 'Man lever bara två gånger'. En annan film bär namnet 'Postmannen ringer alltid två gånger'. Hur många gånger en människa 'startar om', är osäkert. Vad som är säkert är nog att den som är ihågkommen av en eller flera människor 'finns där' så länge den som är död, finns kvar i minnet hos någon. Det är ju en tröst för de överlevande.
2023-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP